Dzsinkaladzsi koncert

Dzsinkaladzsi koncert

DzsinnKalaDzsi Koncert

  • Itt: Zichy Major
  • Ekkor: Október 20. péntek, 22.00
  • Belépőjegy: Ingyenes

A DzsinnKalaDzsi zenekar 2014 november 22-n alakult egy jam session eredményeként. Pogi Zsuzsi ekkor kérte meg Tóth Csabát, akinek a beceneve Dzsinn, hogy szitározzon a születésnapján. Dzsinn Zsuzsi születésnapjára zenésztársaival érkezett, Kalaitzisz Márkkal, aki a Kala becenevet viseli és djembén játszik, továbbá Falker Péter gitárossal, akit barátai Dzsi-nek hívnak. A szitár, djembe és akusztikus gitár formációban eljátszott kiskece lányom című magyar népdal elhangzása után többen is jelezték, hogy nagyon tetszett nekik a stílus és a hangszerek kombinációja. Azt is sokan kérdezték mi a zenekar neve. Miután kiderült, hogy csak pár órája álltak össze, a reakció minden esetben a “milyen jó lenne ha csinálnátok egy zenekart” volt. Meg is tették, így született meg a DzsinnKalaDzsi. Már az első nyáron játszottak fesztiválokon (SUN fesztivál, Samsara fesztivál).

A zenekar első évfordulóján, 2015-ben csatlakozott a Belső-Mongóliából származó Qingele a zenekarhoz, hozzáadva autentikus előadásmódját és dallamvilágát. Később egy orosz származású zenész, Evgeniya Shubina érkezett hozzájuk felváltva a korábbi dobost. Ebben a formációban tavaly nyáron sok fesztiválon felléptek (Everness Indián nyár, Gyüttment fesztivál, SUN fesztivál, Taka-Tuka fesztivál, Ubikeklektik, Babel sound, stb.) A számos felkérésnek köszönhetően a zenekar kibővült, 2017 januárjától Márton Bakai Márton hegedűs és Kalmár Ádám dobos is tagja a csapatnak. 2017 júniusában a franciaországi Saint Flour-ba utaztak, ahol a neves Festival des Hautes Terres-en játszottak.

A zenei stílusuk nehezen behatárolható, állandóan mozgásban van. Legegyszerűbben talán fúziós világzenének nevezhetnénk. A zenekar mottója, “Bennünk emberekben sokkal több közös dolog van, mint amennyi különbözőség. Ha a zenében megférnek egymás mellett harmóniában különböző népek, kultúrák hangjai, ritmusai, akkor mi emberek is meg tudjuk ezt tenni. A zene az univerzális nyelv.”

http://www.dzsinnkaladzsi.com

Vissza a Kezdőoldalra