Workshop és Játszóház

Workshop és Játszóház

PÉTER ÉS JOSEPH STOP-MOTION VILÁGA

Az idei Primanimán az elismert animációsfilm-rendezőpáros, Vácz Péter és Joseph Wallace fog egy egyedülálló, kaotikus, intenzív és szórakoztató stoptrükk műhelyébe invitáljuk az alkotóni vágyókat!

A résztvevők elsajátíthatják, hogy miként lehet a legegyszerűbb eszközök segítségével bábanimációt készíteni. A műhelyben talált tárgyakból és tetszés szerint választott anyagokból lehet majd stop trükk animációt készíteni, a résztvevők megtanulják az operatőri munka alapjait, a kamera és a világítás használatát, illetve beavatást nyernek a bábjáték kulisszatitkaiba is, avagy hogy miképp leheljünk életet és személyiséget a bábokba.

ÜVEGLAPRA RAJZOLT ANIMÁCIÓ

Szabó Zsuzsanna workshopja a hazai és határontúli magyar diákoknak szól. A nagyváradi Partiumi Keresztyén Egyetem képzőművészet szakos hallgatóit, a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem filmszakos hallgatóit, a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium KSZKI diákjait, és azokat az egyetemistákat várjuk a foglalkozásra, akiket érdekel az üveglapra rajzolt animáció. A különleges technikával készült alkotásokat a fesztivál díjátadó ünnepségén levetítjük, és felkerülnek a fesztivál honlapjára is. A workshop vezetője Szabó Zsuzsanna bábanimátor.

A JELENTKEZÉS MENETE ÉS GYAKORLATI TUDNIVALÓK

 • a műhelybe animációs diákokat és animátorokat várunk
 • küldd el az online is elérhető portfóliódat (Vimeo-csatorna, tumblr-oldal, stb.) és egy rövid motivációs levelet a primanima@primanima.hu email címre
  október 1-ig
 • a jelentkezők közül 12 főnek lesz lehetősége résztvenni a műhelymunkában
 • a műhely október 15–19. között fog zajlani a budaörsi BABtérben
 • a workshop magyar nyelvű
 • részvételi díj nincs, amennyiben elfogadjuk a jelentkezésedet

SZABÓ ZSUZSANNA

bábanimátor

Szabó Zsuzsanna a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett animáció szakon és később tanár szakon. Reklámfilmekben, rövidfilmekben dolgozik animátorként, forgatókönyvíróként Az ASIFA tagjaként évek óta részt vesz animációs filmefesztiválokon, és tanít számos animációs képzésben Magyarországon és külföldön is.

A hagyományos animációs műfajokat kedveli, azon belül is a stop motion technikákra specializálódott.

PRIMANIMA ANIMÁCIÓS JÁTSZÓHÁZ

A Primanima Játszóház 2017. januárjától állandó helyszínként a BABtérben működik, ahol az animációs filmek legifjabb rajongóit avatjuk be a rajzfilmkészítés titkaiba. A foglalkozásokon a hagyományos, kézműves technikákat ötvözzük a digitális, 2D-3D számítógépes eljárásokkal. Az alkotókedvű gyerekek különféle optikai játékokat, pörgetős füzetet, papírkivágásos animációt és tárgyanimációt készíthetnek. A Primanima fesztiálon gyerekcsoportok ingyen vehetnek részt a bemutatkozó foglalkozásokon.

.

A JELENTKEZÉS MENETE ÉS GYAKORLATI TUDNIVALÓK

A Primanima Játszóház a fesztivál ideje alatt pénteken és szombaton (2017. október 20-21.) várja az óvodás és általános iskolás csoportokat. A foglalkozokat Vezsenyi Tamás animátor, a BABtér állandó munkatársa vezeti.
A Primanima Animációs Játszóház a fesztivál két napján előzetes jelentkezés alapján ingyenesen látogatható. Jelentkezni Vezsenyi Tamásnál lehet, a 06.30.263 0621 telefonszámon, vagy a primanima@primanima.hu emialcímen.

VEZSENYI TAMÁS

animátor, rendező és forgatókönyvíró

Filmjei

 • Szignál 2017 (HUN-ROM, 1 perc, 2017. Rendező
 • Az animációsok furák (HUN-ROM, animációs film, 2 perc, 2016.
 • Szignál (HUN-ROM, animációs film, 1 perc, 2016.)
 • Felforgatás (HUN-ROM, animációs film, 2 perc, 2013.)